Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Rizses húsgombóc

felvitel dátuma: 2011-02-12 12:33:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2531
részletes recept
Rizses húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre:

40 dk darálthús, 2 egész tojás, 1 dl rízs, 3 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 3dl tej, 1 csokor kapor vagy 2 kávéskanál szárított, ízlés szerinti só és törött bors, 1 ek. ételizesítő

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A rízst fedő alatt 2 dl vízben előfőzzük. A darált húst összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra metélt hagymával, kapor felével, sóval és borssal. Ezután hozzáadjuk a félpuha rízst. Az egészet jól összedolgozzuk, majd nedves kézzel kis gombócokat formálunk  belőle. Egy kisebb tepsibe egyenként, egymás mellé rakjuk. Az olajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedjük és sürüre főzzük. Az ételizesítővel a kapor másik felével és borssal fűszerezzük, majd a sűrű mártást a gombócokra kenjük. Előmelegített forró sütőben addig sütjük közepes lángon, amíg a mártás rá nem sül az ételre.

Szakács: Juci


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 mária 2011 február 12

Hát én értékelem! Nagyon guszta,és igazán finom lehet, és amint olvasom,nem bonyolult! Ezt érdemes lesz elkészítenem! KÜLÖNBEN TETSZENEK A RECEPTEK! Üdv.mindenkinek!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*