Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rizses hús gazdagon

felvitel dátuma: 2011-05-13 18:21:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2088
részletes recept
Rizses hús gazdagon
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 cs. újhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál Oliva olaj,
  • 50 dkg sertéscomb,
  • só,
  • bors,
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • pirospaprika,
  • 1 paprika,
  • 1 paradicsom,
  • 25 dkg rizs.
  • 25 dkg mexikói zöldség keverék
  • 4 dl víz

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, a paprikának kivesszük a magját, a paradicsom szár részét kivágjuk (nem hámozzuk meg), új hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a kést helyeztük.  Daraboljuk.

A húst felkockázzuk. Előmelegítjük a Mesterszakács Nyeles 2,4 l-es Főzőedényt addig, míg a belecseppentett víz, gyöngyökben szét nem szalad az edény alján.

Beletesszük a húst és addig sütjük, míg szép fehér nem lesz mindenhol. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, hagymát. (télen lehet lecsót is használni)

Meglocsoljuk a 1 ek. Oliva olajjal.

Beleöntjük a rizst és a mexikói zöldség keveréket, ráöntjük a 4 dl vizet, összekeverjük és fedő alatt puhára főzzük. Forrás után levesszük takarékra, és addig főzzük, míg a rizs felveszi a vizet és a hús szaftját.

Szükség esetén utána ízesítjük.

Ajánlott Tupperware edények:

  • TW Konyhai Előkészítő Kés
  • TW Konyhai Szeletelő Kés
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény 2,4 l-es
  • Kristály Só-borsőrlő
  • TW Mérőkancsó
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*