Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rízses hús

felvitel dátuma: 2013-02-11 17:41:32       mai nézettség: 1       nézettség: 2101
részletes recept
Rízses hús
Hozzávalók 6 személyre:

 

1 kg sertéslapocka

zsír vagy olaj

2 fej vöröshagyma

 1tk pirospaprika

, bors

1db paradicsom

1db paprika

25dkg rizs

1 káv k ételízesítő

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

 

Elkészítés

Vágjuk felsertés  húst kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.

Tegyünk zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és pároljuk kicsit meg.

Mikor a hagyma, félrevesszük az edényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a sertéslapockát és megpirítjuk.

Főzés közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot is.

A hús levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg nem puhul.

Miközben a sertéslapocka , elkészítjükrizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután megpirult, öntünk kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.

Mikor kész a rizs éspörkölt  is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk csemegeuborkával.,csalamádéval  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*