1 kg sertéslapocka
zsír vagy olaj
2 fej vöröshagyma
1tk pirospaprika
só, bors
1db paradicsom
1db paprika
25dkg rizs
1 káv k ételízesítő
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Elkészítés
Vágjuk fel a sertés húst kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.
Tegyünk zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és pároljuk kicsit meg.
Mikor jó a hagyma, félrevesszük az edényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a sertéslapockát és megpirítjuk.
Főzés közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot is.
A hús levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg nem puhul.
Miközben a sertéslapocka fő, elkészítjük a rizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután megpirult, öntünk rá kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk csemegeuborkával.,csalamádéval .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.