Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Rizses hús

felvitel dátuma: 2015-01-03 20:35:06       mai nézettség: 1       nézettség: 2325
részletes recept
Rizses hús
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
3 ek étolaj
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
2 db paprika
2 db paradicsom
2 kávéskanál
1 bögre rizs
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
Az elkészítéshez kuktát használok.
A húst kockára vágom.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát.
A hagymát megszórom pirospaprikával, borssal, ráteszem a húst és a feldarabolt paradicsomot, sózom.
Néha megkeverem, és ha elég levet eresztett, lezárom a kukta fedelét, és 25 percig főzöm.
Ha eltelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végzem, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedek .
Ekkor hozzáadom a rizst, felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel, sózom és beleaprítom a másik paprikát.
Újra lezárom a fedelét és az elsö fütyülésnél lezárom a gázt alatta.
Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Elkeverem, savanyúsággal tálalom.
 
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2015/01/rizses-hus.html
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*