Biztos finom rengeteget csinálok, mert imádjuk.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 szál póréhagyma,
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 db fehér paprika
1 db hegyes erős paprika
40 dkg rizs
1 mk gurry
mk őrölt gyömbér
tk ételízesitő
mk szárnyas füszerkeverék
mk őrölt bors
mk só
5 cl szója szósz
1 dl olaj
Elkészítése:
· A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk.
· A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.
· A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal, szárnyas fűszerrel,curry porral és egy csipet gyömbérrel.
Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
· A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük.
· A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.
· Visszatesszük a csirkét, és össze forgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szója szószt.
· A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.
Kautz József receptjét csináltam meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.