· 40 dkg csibemell nyesedék / vagy más hús/kevés olaj
· só
· bors, felöntéshez kevés húsleves lé, vagy víz
· 1 bögre,/2 ½ decis/ rizs
· 1 bögre mirellit mix zöldségkeverék v. cukorborsó
· 3 gerezd foghagyma
· 1 cs z.zöld
· 1 ½ bögre húsleves, vagy melegvíz
1 fej finomra vágott hagymát kevés olajon párolni, beletenni a kisebb darabokra vágott húst /csibemell, csibenyesedék, csibeszárny, pulykacomb kisebb darabokra vágva vagy bármilyen más hús kisebb darabokra, kockákra vágva/, picit párolni, szórni borssal és kevés sóval, majd vízzel vagy húsleves lével felengedni, éppen hogy ellepje.
Fedőt tenni rá, és kb 10 perc múlva, ha elfőtte a levét beletenni 1 bögre rizst /nekem 2 ½ decis a bögrém/, és pirítani kicsit, majd tenni bele 1 bögre vegyes zöldségfélét /mirellit mix/, míg fel nem olvad párolni, tenni bele 3 gerezd foghagymát apróra vágva, 1 csokor z.zöld apróra vágva.
Ezt kicsit párolni, és felönteni 1 ½ bögre húslével vagy meleg vízzel. Egyet forralni rajta, és beleönteni egy sütőtálba / vagy tepsibe/.
Hideg sütőbe tenni / ha sütőtálba öntöd/ , és 180 fokon 35-40 percig fóliával letakarva készre sütni. Ha sütő tepsibe tetted, akkor előmelegített sütőbe tedd, és letakarva kb 30 percig süsd.
Római tálba
Fentiek szerint csinálni, de ha párolás után felöntöd a 1 ½ szeres húslével v. vízzel akkor addig forrald míg a víz el nem megy róla, utána öntsd a beáztatott rómaiba, és tedd be a sütőbe 180-190 fokon kb 50 percig. Vedd ki nézd meg hogy jó-e. Ha még nem jó tedd vissza kb 20 percre.
Ha a tetejét leveszed, mindig egy fa alátétre tedd, ne hogy elrepedjen!!!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.