Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES "ÚJRAHASZNOSÍTÁSA":)

felvitel dátuma: 2012-08-11 10:34:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2612
részletes recept
RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES
Hozzávalók 4 személyre:

Nagy fazék húsleves csirkéből, 1/2 kg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, pici olaj, , ételvarázs, 1 kk pirospaprika, 1 maréknyi cukorborsó+ugyanennyi kukorica.

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Ezt a fajta rizottót akkor szoktam készíteni, mikor húslevesem is van és mivel nem mindig fogy el a sok csibeaprólék, "újrahasznosítom" őket!:) Miután megfőtt a húslevesem, kiszedtem belőle a sovány husikat (mehet bel zúza és szív is ) és apróra vágtam őket. A vöröshagymát megdinszteltem pici olajon, majd a piros paprika és a kis húsfalatok. Pár kanálnyi vízzel felengedtem+pici vagy ételvarázs és miután rottyant egyet, hozzáfordítottam a rizshez, a húslevesből kivett és felkarikázott répákkal+sós vízben főztem hozzá  kukoricával és cukorborsóval összekevertem. Tetejére mehet reszelt sajt és mellé savanyúság. étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*