Nagy fazék húsleves csirkéből, 1/2 kg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, pici olaj, só, ételvarázs, 1 kk pirospaprika, 1 maréknyi cukorborsó+ugyanennyi kukorica.
Ezt a fajta rizottót akkor szoktam készíteni, mikor húslevesem is van és mivel nem mindig fogy el a sok csibeaprólék, "újrahasznosítom" őket!:) Miután megfőtt a húslevesem, kiszedtem belőle a sovány husikat (mehet bel zúza és szív is ) és apróra vágtam őket. A vöröshagymát megdinszteltem pici olajon, majd rá a piros paprika és a kis húsfalatok. Pár kanálnyi vízzel felengedtem+pici só vagy ételvarázs és miután rottyant egyet, hozzáfordítottam a rizshez, a húslevesből kivett és felkarikázott répákkal+sós vízben főztem hozzá kukoricával és cukorborsóval összekevertem. Tetejére mehet reszelt sajt és mellé savanyúság. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.