Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Rizike rizottó csirkehússal

felvitel dátuma: 2014-09-17 18:08:07       mai nézettség: 5       nézettség: 2620
részletes recept
Rizike rizottó csirkehússal
Hozzávalók 6 személyre:
1 db csirkemell filé
50 dkg rizike gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 bögre rizs
5 dkg vaj
5 dkg sajt
2,5 bögre forró alaplé (vagy forró víz)
frissen őrölt bors
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.
A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a csirkehúst, őrölök kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.
Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.
Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*