1/2 kg leveles vajas tészta+ diabetikus lekvár a kenéshez /5-6 evokanál/ ízlés szerint
Palacsintához:
25 dg tonkolyliszt
xilit ízlés szerint / 1 evokanál/
csipetnyi só
2 tojás
0,7 dcl ásványvíz / ha suru a tészta, ontsunk még hozzá picit/
Toltelékhez:
1 uveg /720 gr./ magvalt meggykompót/
15 dg orolt mák
15 dg kókuszreszelék
dia babapiskóta - kb fél zacskó /nálam maradék volt, nem mértem, de elhagyható/
xilit ízlés szerint /1-2 evokanál/
A tonkolylisztbol 4 nagyobb palacsintát sutunk.
A meggykompótot leszurjuk, elfelezzuk. Az egyik feléhez osszekeverjuk a darált mákot a meggykompóttal, édesítjuk ízlés szerint, ha száraz, hozzáontunk a meggylébol, majd ugyanígy járunk el a kókuszos tolteléknél is. Ha van otthon maradék babapiskóta, bátran daraboljuk belé a toltelékekbe.
Két-két palacsintát toltunk meg vele.
A leveles vajas tésztát vékonyra sodorjuk, megkenjuk dia barackdzsemmel és félbe vágjuk. Ráhelyezzuk a két - két megtoltott palacsintát és jól bebugyoláljuk oket a tésztába.
Lekenjuk tojással, megszurkáljuk, légkeveréssel 170 fokon 25 perc alatt készre sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.