3 kg ringlószilva
1,5 kg cukor
2 KK őrölt fahéj
1 citrom kifacsart leve
2 csomag QUITTIN befőző cukor
A szilvát kimagozzuk, megmossuk és ledaráljuk.
Az üvegeket kimossuk - én a sütőben szárítom meg egy tepsiben aminek az aljára vizet öntök és erre rakom az elmosott üvegeket, 200 fokon kb 20 percig.
Egy nagyobb lábasba rakjuk a szilvát, összekevrjük a befőző cukorral , citromlével és addig főzzük míg nem kezd rotyogni. Ekkor belekeverjük a cukrot és újból forrásba hozzuk. Tányéron zselésedési próbát tartunk, ha jó akkor forrón üvegekbe rakjuk, lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük másnapig a lekváért.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.