Nagyon guszta!Ebben a forróságban jól jön.:))
A gyümölcsöt kimagozzuk, lehúzzuk a héját. Felkockázva egy tálba tesszük, ráöntjük a cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, aromát, összekeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát állni hagyjuk – kánikulában rövidebb ideig.
Hozzáöntjük a joghurtot, és bot-mixerrel/turmix géppel pépesítjük. Hűtőbe tesszük.
Lehűlés után a fagylaltgépbe öntjük, fagyasztjuk, 25-30 perc. – 7,5 dl – 14-16 gombóc.
Tároló dobozban a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt 5-10 perccel kivesszük.
(Gép nélkül, tároló dobozban a mélyhűtőbe tesszük, és 30-40 percenként 4-5 alkalommal átkeverjük.)
Megjegyzés: Az erdei gyümölcsös megoldással, egy pikáns, kánikulában valóban hűsítő, szomjoltó fagylaltunk lesz. – Lehet 1-1 pohár erdei és normál joghurttal is készíteni.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.