Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rigó Jancsi

felvitel dátuma: 2012-03-15 20:14:42       mai nézettség: 1       nézettség: 3383
részletes recept
Rigó Jancsi
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók a kakaós piskótához :  6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaópor

Krém : 8 dl cukrozott tejszín, kakaópor ( minőségű, én holland kakaóporból csináltam )

Csokoládé bevonat: 20 dkg étcsokoládé, kb. 1 dl étolaj vagy pálmazsír

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Kakaós piskóta : a tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. A fehérjét 6 dkg cukorral felverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
A felvert fehérjéhez lassan hozzákeverjük a cukros sárgáját, majd óvatosan a sütőporos, kakaós lisztet. A masszát szívformába öntöttem ( csak az aljára tettem sütőpapírt, az oldalát körbe kell majd vágni, ha megsült ) és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk.

Krém : Felverjük a 8 dl tejszínt és kettéosztjuk. Egyik felébe minőségű kakaóport keverünk. Én nem tettem pluszba az édes tejszínhez cukrot de aki édesszájú az tegyen bele nyugodtan még porcukrot!

A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk. A piskóta alsó részére először a kakaós tejszínt tesszük , majd a sima tejszínhabot. Ráhelyezzük a piskóta felső felét és a maradék krémmel kiigazgatjuk az esetleges piskótasérüléseit „ . A tortát becsokizni sokkal könnyebb, ha állt egy éjszakát a hűtőben, mint frissen betöltve.
A csokoládé bevonat : az étcsokoládét kis darabokra tördeltem és fémtálban gőz fölött felolvasztottam. Mikor már lehet kevergetni akkor kell hozzáadni az étolajat és összekeverni vele.
A csokoládét a torta közepére önteni és kenőkéssel elkenegetni.

 

A recept egy 24 cm-es tortaformába vagy egy szívformába szól.


 

 

 

 


 
 
Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánokVárom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvembenBármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megtehetedÜdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
 
Sós sütemények
 
Szakács: Arenka


Film link: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29735137

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 fabian laszlone 2012 március 15

guszta a torta

0/10 Makány Aranka 2012 március 16

Köszönöm.

0/10 Gál Margit 2012 március 16

Nagyon guszta. Kifogom próbálni ezt a habkrémet mert a vajas krémeket nem igazán szeretem, nem is bírom enni.

0/10 Makány Aranka 2012 március 16

Ebben nincs vaj. :)

10/10 heli 2012 július 26

fincsi lehet +10*

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*