A piskótához:
5 tojás (szétválasztva)
10 + 15 dkg cukor
8 kanál tej
1 kanál kakaópor
20 dkg liszt
1 kanál szódabikarbóna
kevés citromlé
egy marék feldarabolt dió (nem túl apróra).
A krémhez:
20 ml tej
2 kanál liszt
2 egész tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
olvasztott étcsokoládé
Az 5 tojás sárgáját kikavarjuk 10 dkg cukorral, hozzáadunk 8 kanál tejet, a kakaóport, 20 dkg lisztet, 1 kanál szódabikarbónát, amit a citromlével habosítunk.
Az 5 tojás fehérjét felverjük a 15 dkg cukorral, és hozzáadjuk a diót.
A kettőt összekeverjük, a habot a kavartra. Előmelegített sütőben sütjük. ( Hústűvel ellenőrizhetjük, hogy ragad-e a közepe, ha már nem ragad, akkor jó! )
A krémhez a 2 kanál lisztet a 20 ml tejjel csomómentesre keverjük, beleütjük a tojásokat, majd sűrűre főzzük.
A vajat vagy margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és a kihűlt péphez adjuk.
A krémet egyenletesen rásimítjuk a tésztára, majd rásimítjuk ( én most csak csöpögtettem ) az olvasztott étcsokoládét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.