Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Rigó Jancsi

felvitel dátuma: 2011-05-04 11:00:13       mai nézettség: 3       nézettség: 2011
részletes recept
Rigó Jancsi
Hozzávalók 4 személyre:

 A piskótához:
5 tojás (szétválasztva)
10 + 15 dkg cukor
8 kanál tej
1 kanál kakaópor 
20 dkg liszt
1 kanál szódabikarbóna
kevés citromlé
egy marék feldarabolt dió (nem túl apróra).


A krémhez:
20 ml tej
2 kanál liszt
2 egész tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor


A tetejére: 
olvasztott étcsokoládé

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 Az 5 tojás sárgáját kikavarjuk 10 dkg cukorral, hozzáadunk 8 kanál tejet, a kakaóport, 20 dkg lisztet, 1 kanál szódabikarbónát, amit a citromlével habosítunk.
Az 5 tojás fehérjét felverjük  a 15 dkg cukorral, és hozzáadjuk a diót.
A kettőt összekeverjük, a habot a kavartra. Előmelegített sütőben sütjük. ( Hústűvel ellenőrizhetj
ük, hogy ragad-e a közepe, ha már nem ragad, akkor ! )

A krémhez a 2 kanál lisztet a 20 ml tejjel csomómentesre keverjük, beleütjük a tojásokat, majd sűrűre főzzük.
A vajat vagy margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és a kihűlt péphez adjuk.

A krémet egyenletesen rásimítjuk a tésztára, majd rásimítjuk ( én most csak csöpögtettem ) az olvasztott étcsokoládét.

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*