TÉSZTA:
6 db tojás
6 ek cukor
6 dkg liszt
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
5 ek baracklekvár
20 dkg étcsokoládé,vagy tortabevonó
2 ek vaj
KRÉM:
1 liter tejszín
10 ek porcukor
8 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 ek zselatinpor
Tészta: (33 x 21 kb. a tepsiméret)
A tojásokból a liszttel ,cukorral,kakaóporral piskótatésztát kavarunk. Kikent,lisztezett tepsiben 18 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.Miután kihűl lapjával kettévágjuk. Két lapot kapunk. Az egyik lapot megkenjük a baracklekvárral. majd a csokoládét felolvasztjuk,belekeverjük a vajat és bevonjuk a lekváros piskótalapot. Dermedés után négyzetekre vágjuk. nekem 24 db négyzet lett. Aképen már egy sor süti hiányzik.
Krém.
A tejszínhabot a porcukorral és kakaóporral keményre felverjük. A zselatint az utasítás szerint a krémhez keverjük. A másik piskótalapra ez a krémet kenjük. (szükség esetén a krémet hűtőben dermeszthetjük előtte) Ha ez kész erre ráhelyezzük a csokoládés lapokat,és azok vonalai mentén a süteményt felszeleteljük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.