Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Rigó Jancsi

felvitel dátuma: 2016-01-31 21:51:19       mai nézettség: 1       nézettség: 741
részletes recept
Rigó Jancsi
Hozzávalók 5 személyre:

TÉSZTA

6 db tojás

6 ek cukor

6 dkg liszt

3 ek kakaópor (cukrozatlan)

5 ek baracklekvár

20 dkg étcsokoládé,vagy tortabevonó

 2 ek vaj

KRÉM:

1 liter tejszín

10 ek porcukor

8 ek kakaópor (cukrozatlan)

2 ek zselatinpor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 1 perc

Elkészítés:

Tészta: (33 x 21 kb. a tepsiméret)

A tojásokból a liszttel ,cukorral,kakaóporral piskótatésztát kavarunk. Kikent,lisztezett tepsiben 18 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.Miután kihűl lapjával kettévágjuk. Két lapot kapunk. Az egyik lapot megkenjük  a baracklekvárral. majd a csokoládét felolvasztjuk,belekeverjük a vajat és bevonjuk a lekváros piskótalapot. Dermedés után négyzetekre vágjuk. nekem 24 db négyzet lett.  Aképen már egy sor süti hiányzik.

Krém

A tejszínhabot a porcukorral és kakaóporral keményre felverjük. A zselatint az utasítás szerint a krémhez keverjük. A másik piskótalapra ez a krémet kenjük. (szükség esetén a krémet hűtőben dermeszthetjük előtte) Ha ez kész erre ráhelyezzük a csokoládés lapokat,és azok vonalai mentén a süteményt felszeleteljük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Szakács: Katca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*