2 db kezelt citrom reszelt héja
500 dkg Ricotta 2 doboz
25 dkg vaj
10 dkg cukor
4 evőkanál méz
25 dkg liszt
2 teás kanál sütőpor
3 tojás
maréknyi kandírozott gyümölcs
2,5 dl Hullala tejszín
15 dkg keksz morzsa a tetejére pici cukorral elkeverve
A ricottát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mézet, a reszelt citrom héjat, a tejszínt, a vajat,a cukrot,1 egész tojást és 2 tojás sárgát, robotgéppel simára, krémesre keverjük.
Ezután bele adagoljuk a lisztet a sütőport, majd ezzel is simára keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a ricottás krémet óvatosan, lazán beleforgatjuk.
Utoljára hagyjuk a kandírozott gyümölcsöket óvatos mozdulatokkal belerakjuk elkeverjük.
Papír muffin formákba adagoljuk két kanál segítségével.
A muffinokat egy tepsire rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk.
A kisebb adagoknál kb. 20, a nagyobb formáknál 35 perc a sütési idő.
Míg sül a ricotta muffin, addig a kekszet összemorzsoljuk, elkeverjük a cukorral, a sütés vége előtt 5 perccel megszórjuk a sült muffin tetejét, és visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.