Hozzávalók (1 nagy torta formához):
40 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
1-2 ek kakaó
pici tej az összegyúráshoz
A ricottás réteghez: 75 dkg ricotta
4 ek méz
2-3 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
A málnás réteghez: 50 dkg fagyasztott málna
4 ek méz
1 cs étkezési zselatin
Díszítéshez:
Pehely cukor ,
csoki dísz ,
ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.
A kekszet morzsásra darálom.
A vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel a tejjel és a kakaóval.
Belenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A ricottát elkavarom a mézzel és a többi hozzávalóval. A kakaós alapra kenem a ricotta krémet, elsimítom és újból hűtőbe rakom 1 órára.
A málnát lecsöpögtetem.
A gyümölcsöket villával összetöröm.
Elkavarom a mézzel, majd az étkezési zselatinnal amit előzőleg csak feloldottam.
A ricottás rétegre öntöm és megint hűtőbe teszem dermedni.
Végül igény szerint díszítem.
Díszítéshez:
Pehely cukor, csoki dísz, ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.
Dukál a tetejére.
Kellemes ízű amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta.
Mellette szól, hogy nem egy mindennapi édesség, üde, friss, mint a tavasz maga.
A kakaós keksz-ricotta-málna trió pedig nem egy unalmas kombináció.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.