50 dkg liszt
35 dkg Ráma
15 dkg porcukor
1 cs.vanilliáscukor
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
0,5 dl víz
1 db tojás a kenéshez
Töltelékhez:
daráltkeksz
cukor
fahéj
1 kg meggy
25 dkg ribizli (én úgy szeretem,ha jó vastag a töltelék benne)
A lisztet egy tálba rakom,beleteszem a vanilliáscukrot,és a szobahőmérsékletű margarint.
A porcukrot egy másik tálba rakom,beleteszem a tojást,a szódabónát és a vizet.
Ezt jól elkeverem.
A margarint a lisztben eldörzsölöm,míg morzsás lesz a liszt.
Ezután hozzáadom a porcukros keveréket és összedolgozom.
Nem kell sokáig gyúrogatni,mert megolvad a margarin benne.
A tészta ne legyen se lágy se kemény.
A meggyet kimagvalom,és hagyom lecsöpögni.
A tésztát két részre veszem,az egyik picit legyen kisebb,ez lesz a teteje.
Egy 25×35-ös tepsüt papírral kibélelek.
A tészta nagyobbik felét kinyújtom úgy,hogy a tepsi szélein kicsit felérjen.
A tésztára szórok egy vékony réteg daráltkekszet,majd rárakosgatom a meggyet és a ribizlit.
Megszórom cukorral és egy pici fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtom,de csak akkora legyen mint a tepsi.
Ráteszem a meggyre és a széleit összenyomkodom.
Tetejét villával megszurkálom és tojással megkenem.
Előmelegített sütőben,275 fokon(nagylángon)20-25 perc alatt készre sütöm.(tüpróba)
Esetleg lehet hozzá készíteni vanillia öntetet,azzal is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.