Tésztához:
22 dkg liszt
14 dkg vaj/margarin
7 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 egész tojás
Töltelékhez:
2,5 dkg finomliszt
25 dkg túró
10 dkg cukor
15 dkg tejföl
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg puha vaj
3 egész tojás
Díszíteni:
20 dkg friss ribizli
1 cs. piros tortazselé
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit a tojás kivételével egy nagy keverőtálban összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Míg a tölteléket elkészítjük, a tésztát hűtőbe tesszük pihenni.
3. A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd a hűtőből kivett tésztára kanalazzuk, és elegyengetjük. 150 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük.
4. Ha kihűlt, a tetejére halmozzuk a ribizliszemeket, majd a tortazselét a ribizlire öntjük, és hagyjuk megdermedni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.