Tészta (piskóta):
6 tojás, 30 dkg cukor, 24 dkg liszt, 1 cs. sütőpor
Töltelék:
1/2 liter tejben sűrű grízt főzünk, amikor már langyosra hűlt, akkor 1 cs. van. cukrot keverünk bele.
25 dkg ráma, 25 dkg porcukor
Tészta (piskóta):
6 tojást 30 dkg cukorral, 24 dkg liszttel, 1 cs. sütőporral jó habosra kikeverünk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben kb.190-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk a tésztát.
Töltelék:
1/2 liter tejben sűrű grízt főzünk, amikor már langyosra hűlt, akkor 1 cs. van. cukrot keverünk bele.(kevergetem időnként, hogy gyorsabban hűljön, s hogy ne álljon össze), közben
25 dkg rámát kikeverek 25 dkg porcukorral, jó krémesre.
Fél kg ribizlit megmosok, lecsöpögtetek, és a hideg grízhez öntöm. Mikor jól össze kevertem, akkor a vajas krémet is hozzáadom.Ezzel töltöm meg a tésztát!
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.