Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Ribizlis piskótarolád

felvitel dátuma: 2014-03-16 12:33:50       mai nézettség: 1       nézettség: 926
részletes recept
Ribizlis piskótarolád
Hozzávalók 6 személyre:

Pikótához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek olaj

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 csapott ek. búzadara
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg leszemezett ribizli
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához szitálom, óvatosan beleforgatom. Végül a tál oldaláról belecsorgatom az olajat is.

Egy nagy sütőlemezt (30x40cm) kibélelek sütőpapírral, erre simítom a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütöm.

Egy nagy konyharuhát kiterítek, kevés vizet permetezek (egy virág permetezővel) erre borítom a kisült tésztát. Óvatosan lehúzom róla a papírt, majd a ruhával együtt feltekerem. Így hagyom kihülni

Krém

A tejet felforralom, majd a búzadarát beleszórom. Állandó kevergetés mellett besűrítem. Belekeverem a cukrot, a reszelt citromhéjat. Tetejére egy darab folpack-ot borítok, így hűtöm ki. Ha szobahőmérsékletű habosra keverem a vajjal, majd beleforgatom a ribizlit.

A piskótát óvatosan szétnyitom, megkenem a krémmel és feltekerem. Ezután lehet díszíteni, vagy csak porcukorral meghinteni

Libor Mária receptje szerint csináltam

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*