25 dkg vaj
25 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
pici só
1 db citrom
krém:
4 tojás
25 dkg porcukor
egy1 db citrom
60 dkg ribizli
2-3 kanál liszt
1 kiskanál sütöpor
csipetnyi só
A sütöt elömelegítjük 170 C fokra. 25 dkg jéghideg teavajat/tegyük 1 órára a mélyhütöbe/, ez nagyon fontos, mert ha nem jéghideg akkor a tészta nem sikerül, a nagylyukú reszelön egy tálba reszeljük.
Hozzáadunk 25 dkg simalisztet, 10 dkg porcukrot, pici sót, és egy citrom reszelt héját és kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, finom, morzsás állagú legyen.
Egy tepsibe sütöpapírt teszünk, beleszórjuk a morzsát. Kézzel teljesen belenyomkodjuk,hogy egyenletes réteget kapjunk. Ne ijedjünk meg, a morzsa a sütés végére összeáll.Beletesszük a sütöbe és 20-25 percig sütjük, amíg világos aranyszínü lesz.
Közben kikeverjük a krémet. 4 egész tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy evökanálnyi fehérjét félreteszünk és majd a megsült tésztát bekenjük vele, hogy a ribizlis masszát majd ne szívja magába. Ezután hozzáadjuk a habos tojásmasszához egy citrom levét. Kb. 60 dkg ribizlit botmixerrel pürésítünk és szintén hozzáadjuk, majd 2-3 kanál lisztet, kiskanál sütöport, csipet sót és simára keverjük az egészet.
Amikor a tészta megsült, megkenjük a tojásfehérjével és ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütöbe és 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.
Teljesen kihütjük,majd kockákra szeleteljük és porcukorral meghintjük. Nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.