Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » Ribizlikrémes szelet

felvitel dátuma: 2011-03-08 15:09:46       mai nézettség: 3       nézettség: 1513
részletes recept
Ribizlikrémes szelet
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg vaj
25 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
pici só
1 db citrom


krém:
4 tojás
25 dkg porcukor
egy1 db citrom
60 dkg ribizli
2-3 kanál liszt
1 kiskanál sütöpor
csipetnyi só

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A sütöt elömelegítjük 170 C fokra. 25 dkg jéghideg teavajat/tegyük 1 órára a mélyhütöbe/, ez nagyon fontos, mert ha nem jéghideg  akkor a tészta nem sikerül, a nagylyukú reszelön egy tálba reszeljük.
Hozzáadunk 25 dkg simalisztet, 10 dkg porcukrot, pici sót, és egy citrom reszelt héját és kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, finom, morzsás állagú legyen.

Egy tepsibe sütöpapírt teszünk, beleszórjuk a morzsát. Kézzel teljesen belenyomkodjuk,hogy egyenletes réteget kapjunk. Ne ijedjünk meg, a morzsa a sütés végére összeáll.Beletesszük a sütöbe és 20-25 percig sütjük, amíg világos aranyszínü lesz.

Közben kikeverjük a krémet. 4 egész tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Egy evökanálnyi fehérjét félreteszünk és majd a megsült tésztát bekenjük vele, hogy a ribizlis masszát majd ne szívja magába. Ezután  hozzáadjuk a habos tojásmasszához  egy citrom levét. Kb. 60 dkg ribizlit botmixerrel pürésítünk és szintén hozzáadjuk, majd 2-3 kanál lisztet, kiskanál sütöport, csipet sót és  simára keverjük az egészet.

Amikor a tészta megsült, megkenjük a tojásfehérjével és ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütöbe és 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.
Teljesen kihütjük,majd kockákra szeleteljük és porcukorral meghintjük. Nagyon finom.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*