Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Ribizli-egres dzsem

felvitel dátuma: 2013-06-26 11:53:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2752
részletes recept
Ribizli-egres dzsem
Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg egres
  • 75 dkg ribizli
  • 50 dkg cukor
  • 2 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Ribizlihez, egreshez, meggyhez, őszibarackhoz minden esetben dupla adag dzsemfixáló szükséges, hogy az állaguk a legyen!

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az egrest és a ribizlit megmossuk. Az egresről levágjuk a virágmaradványt és a kis szárat, a ribizlit leszemezzük.

Felét mindegyiknek beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe, és pürésítjük. A maradék egreseket félbe vágjuk, és a püréhez tesszük. Hozzátesszük az egyben hagyott ribizlit is.

Összekeverjük.

A cukorhoz hozzákeverjük a dzsemfixet, majd ezt is a gyümölcshöz adjuk, elkeverjük és hagyjuk kicsit állni.

Közben elmossuk az üvegeket, elöblítjük. Tepsire rakjuk az üvegeket és a tetőket és sütőben 100 fokon csírátlanítjuk. Addig kell, amíg az üvegek teljesen megszáradnak.

Ez alatt elkezdjük főzni a dzsemet. Felforraljuk, és nagy fokozaton hagyva zubogva még 3 percig főzzük.

A sütőből kivett forró üvegekbe töltjük a dzsemet. Lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk, hogy a tetők kivákumozódjanak.

Visszafordítás után mehetnek a helyükre, nem kell dunsztolni.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*