piros ribizli ( lehet fagyasztott is ): 0.20 kg
sárga dinnye: 2 db
citrom: 1 db
tehéntúró: 0.40 kg
tejszín: 1 dl
vaníliás cukor: 3 evőkanál
triple sec: 1 dl
menta levél a díszítéshez
A megmosott dinnyét félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát héjáig kivájjuk. A kivájt dinnyét apró kockára vágjuk majd citromlével meglocsoljuk és 15 percig állni hagyjuk.
Az áttört túrót a tejszínnel és a vaníliacukorral elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott dinnyehús felét. A töltelék harmadát meghagyjuk.
Visszatöltjük a dinnyébe, tetejére rakjuk a maradék dinnyét és megöntözzük triple sec-el, majd rátesszük a maradék tölteléket, és piros ribizlivel, mentalevéllel díszítjük.
Hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.