Tészta hozzávalói: 3 db. tojás, 15 dkg. puha margarin, 15 dkg, porcukor, fél cs. sütőpor.15 dkg, liszt.
Gríz krém hozzávalói: fél liter tej, 8 dkg. búzadara,, 2 cs. vaniliás cukor,, 15 dkg. margarin, 1 cirom reszelt héja, 15 dkg porcukor,
kb. 20 dkg. ribizli lekvár.
Elkészítés:A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább keverjük.A liszthez a sütőport hozzáadjuk, és a masszába keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe szép pirosra sütjük. Deszkára borítjuk,és hagyjuk kihülni.
A tejben felfőzzük a darát,A margarint a cukorral kikeverjük, és ha kihült a dara összekeverjük.
A tésztát középen kettévágjuk, rákenjük a fele krémet, megkenjük ribizli lekvárral. Rátesszük a tészta másik felét, megkenjük krémmel, és ribizli szemekkel és csoki darával díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.