Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Ribizli lekvár

felvitel dátuma: 2012-07-06 14:31:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1388
részletes recept
Ribizli lekvár
Hozzávalók 4 személyre:

- 1kg ribizli

-80-90dkg cukor

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Ribizlit megmosom szárastól,majd gyümölcsprésen kipréselem.

Kipréselt ribizli lét lemérem és cukrot adok hozzá,időnként megkavarom,egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap főzöm,apránként szoktam kifőzni,nagyimtól tanultam ezt a módszert,jól bevált így minden lekvárt így készítek.Nem használok tartósítószert,finom zselé szerű lekvár lett belőle és a színe is szép maradt.

Forrón üvegekbe töltöm,lezárom és néhány percig fejjel lefelé fordítom az üvegeket,száraz dunsztba teszem,aztán spajzba a polcra.

Most 4,5kg kipréselt ribizli lém lett,ebből 11 drb üveggel lett lekvár kisebb nagyobb üvegekkel.

Szakács: Csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*