- 1kg ribizli lé
-80-90dkg cukor
Ribizlit megmosom szárastól,majd gyümölcsprésen kipréselem.
Kipréselt ribizli lét lemérem és cukrot adok hozzá,időnként megkavarom,egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap főzöm,apránként szoktam kifőzni,nagyimtól tanultam ezt a módszert,jól bevált így minden lekvárt így készítek.Nem használok tartósítószert,finom zselé szerű lekvár lett belőle és a színe is szép maradt.
Forrón üvegekbe töltöm,lezárom és néhány percig fejjel lefelé fordítom az üvegeket,száraz dunsztba teszem,aztán spajzba a polcra.
Most 4,5kg kipréselt ribizli lém lett,ebből 11 drb üveggel lett lekvár kisebb nagyobb üvegekkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.