60 dkg magozott meggy ,réteslap 12-darabos,15 dkg túró,20 csepp folyékony édesítő, mk.kanál őrölt fahéj,10 dkg olvasztott margarin,2 dl tejföl.
Egy közepes méretű tepsi.
A kimagozott meggyet lecsepegtetjük,majd a tepsit olvasztott margarinnal meg kenjük. Ebbe fektetünk 6 réteslapot. a tejfölt az olvasztott marhgarinnal elkeverjük,és megkenjük a tepsibe tett lapot. Erre vékonyan morzsoljuk a túró felét,és erre egyenletesen a meggy felét. Erre helyezünk 3-rom réteslapot,és vékonyan meg kenjük a tejfölös olajjal,majd a maradék túrót rá morzsoljuk egyenletesen,és a meggyet. Végül a maradék réteslapokat ráhelyezzük s meg kenjük az elöbbi módon. Kicsit hagyjuk pihenni,kb. 5-percet előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.Ha megsült hagyjuk a tepsiben kihűlni tálalás elött vaniliás porcukorral szórjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.