Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Réteslapos meggyes lepény

felvitel dátuma: 2011-07-04 22:25:14       mai nézettség: 2       nézettség: 1956
részletes recept
Réteslapos meggyes lepény
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg magozott meggy ,réteslap 12-darabos,15 dkg túró,20 csepp folyékony édesítő, mk.kanál őrölt fahéj,10 dkg olvasztott margarin,2 dl tejföl.

Egy közepes méretű tepsi.

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A kimagozott meggyet lecsepegtetjük,majd a tepsit  olvasztott margarinnal meg kenjük. Ebbe fektetünk 6 réteslapot. a tejfölt az olvasztott marhgarinnal elkeverjük,és megkenjük a tepsibe tett lapot. Erre vékonyan morzsoljuk a túró felét,és erre egyenletesen a meggy felét. Erre helyezünk 3-rom réteslapot,és vékonyan meg kenjük a tejfölös olajjal,majd a maradék túrót rá morzsoljuk egyenletesen,és a meggyet. Végül a maradék réteslapokat ráhelyezzük s meg kenjük az elöbbi módon. Kicsit hagyjuk pihenni,kb. 5-percet  előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük.Ha megsült hagyjuk a tepsiben kihűlni tálalás elött vaniliás porcukorral szórjuk meg.

Szakács:


Film link: Réteslapos meggyes lepény:http://www.receptlap.hu Gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*