Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Réteslap

felvitel dátuma: 2011-01-14 14:22:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2444
részletes recept
Réteslap
Hozzávalók 4 személyre:
rétesliszt   0,60 kg
só: csipetnyi
langyos víz: 4 dl
tojás: 2 db
ecet: 2 kávéskanál
margarin: 0,030 kg
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, és gyúródeszkára szórjuk. Langyos vízben elkeverjük a tojást, az ecetet és az olvasztott margarint. Apránként a liszthez öntjük, és késsel összedolgozzuk.
A tésztát addig gyúrjuk, deszkához verjük, ujjainkkal húzzuk, amíg kezdetben lágy tészta se a kezünkhöz sem a deszkához nem ragad (kb. 20-25 perc) és a tészta fényes és sima nem lesz.
A tésztát cipóvá formáljuk, lisztezett deszkára tesszük, meleg lábassal letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
Az asztalt tiszta abrosszal leterítjük, meghintjük liszttel. A pihentetett tésztát a lisztezett abroszra tesszük, és sodrófával könnyedén kinyújtjuk.
Kezünket bekenjük olvasztott margarinnal (hogy a tészta ne ragadjon rá), a tészta alá nyúlunk, és kezünk fejével óvatosan emeljük, és addig nyújtjuk, míg a vékony tészta az egész asztalt befedi.
A vastag széleket vágjuk le. És a tésztát néhány percig szárítjuk.
Azután olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és tetszés szerint megtöltjük.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*