Tészta::40dkg liszt, 1 nagypohár tejföl, csipetnyi só, 2db tojás, (második tészta::20dkg liszt, 20dkg zsír)
20dkg mák , 20dkg dió, 1 kisüveg meggy, kristálycukor, vaníliás cukor, tej (én a mákot és a diót tejben jópuhára megfözőm)
A tészta hozzávalóit összegyurom , ha szükséges lisztezzük.Az olajat felolvasztom és belekeverem a lisztet.Az első tésztát kinyújtom és rákenem zsírban elkevert lisztetés rákenem egyenletesen , majd feltekerem és 1 órára a hűtőbe teszem . A töltelék bármi lehet és akár 6 rúdat is készíthetünk belőle , de én 4et szoktam .Zsírozott tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben megsütjük , majd porcukrozzuk és tálaljuk.(a töltelékeket annyi cukorral ízesítjük amilyenre szeretjük)Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.