Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Réteges tepertős pogácsa

felvitel dátuma: 2012-05-05 12:26:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1912
részletes recept
Réteges tepertős pogácsa
Hozzávalók 8 személyre:

Réteges tepertős pogácsa

 

1/2kg liszt

3dkg élesztő

1dltejfől

2-3 evőkanál bor(száraz)

35dkg darált tepertő

15dkg vaj,vagy margarin

1dl tej

1 evőkanál

1db tojás

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

 

Az élesztőt 1dl langyos tejben megfuttatjuk,lisztel,sóval,15dkg vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.

Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset,nyújtófával kissé ellapítjuk,felébe egymásra hajtva ½ óráig pihentetjük.Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel.Végül 2cm vastagra kinyújtva,tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,és egyenletes tűznél(200 fokon)15 percig sütjük.(A pogácsákat nem szabad lassan sütni,mert ki szárad)

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*