Réteges tepertős pogácsa
1/2kg liszt
3dkg élesztő
1dltejfől
2-3 evőkanál bor(száraz)
35dkg darált tepertő
15dkg vaj,vagy margarin
1dl tej
1 evőkanál só
1db tojás
Az élesztőt 1dl langyos tejben megfuttatjuk,lisztel,sóval,15dkg vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.
Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset,nyújtófával kissé ellapítjuk,felébe egymásra hajtva ½ óráig pihentetjük.Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel.Végül 2cm vastagra kinyújtva,tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,és egyenletes jó tűznél(200 fokon)15 percig sütjük.(A pogácsákat nem szabad lassan sütni,mert ki szárad)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.