Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Réteges sós kifli

felvitel dátuma: 2011-11-16 13:37:24       mai nézettség: 1       nézettség: 2508
részletes recept
Réteges sós kifli
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

70 dkg liszt

5 dkg éleszto

1 tk cukor

1 dl tej

1 dl olaj

3 dl kefír

25 dkg margarin vagy vaj

3 tk só

 

A kiflik kenéséhez:

1 tojás

 

A szóráshoz:

2 tk koménymag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztot a langyos tejben, amibe kevés cukrot is teszunk, felfuttatjuk.

A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztovel, az olajjal és a kefírrel jól osszedolgozzuk, kb. 5-6 percig gyomoszoljuk.

A puha margarint 2 tk sóval kikeverjuk.

A tésztából 8, lehetoleg egyforma gombócot formálunk.

2 gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjuk és rátesszuk a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivulrol befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Johet a kovetkezo 2 gombóc és így tovább.

A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjuk és koménymaggal megszórjuk.

Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk, ahol 1 órát kelesztjuk.

A sutot elomelegítjuk 200 fokra és kb. 30 perc alatt szép pirosra sutjuk a kifliket.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 16

Nagyon szépek!

0/10 SkAndi 2011 november 16

Koszonom! Hát még milyen finomak! :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*