Nagyon szépek!
A tésztához:
70 dkg liszt
5 dkg éleszto
1 tk cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl kefír
25 dkg margarin vagy vaj
3 tk só
A kiflik kenéséhez:
1 tojás
A szóráshoz:
2 tk koménymag
Az élesztot a langyos tejben, amibe kevés cukrot is teszunk, felfuttatjuk.
A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztovel, az olajjal és a kefírrel jól osszedolgozzuk, kb. 5-6 percig gyomoszoljuk.
A puha margarint 2 tk sóval kikeverjuk.
A tésztából 8, lehetoleg egyforma gombócot formálunk.
2 gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjuk és rátesszuk a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivulrol befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Johet a kovetkezo 2 gombóc és így tovább.
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjuk és koménymaggal megszórjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk, ahol 1 órát kelesztjuk.
A sutot elomelegítjuk 200 fokra és kb. 30 perc alatt szép pirosra sutjuk a kifliket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.