Nagyon jó ötlet!
1 cs. 8 lapos réteslap
Mák töltelék:
25 dkg darált mák
1 db alma lereszelve
1 citrom héja
10 dkg cukor
1 dl tej
Dió töltelék:
25 dkg darált dió
1 teáskanál vanilia aroma, vagy vanilia cukor
5 dkg cukor
1 dl tej
Alma töltelék:
1 kg alma, lereszelve
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg cukor
Túró töltelék:
50 dkg túró
10 dkg mazsola
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanilia aroma, v. vanilia cukor
3 dl olaj
1 p. tejföl
Három réteslapot külön-külön lerakunk egy tepsibe, mindegyiket megkenjük a tejföl és olaj keverékével.
Az így egymásra rakott lapokra jöhet a túrótöltelék.
Utána egy réteslap, amit megkenünk az olajos tejföllel.
Erre a lapra rátesszük az alma tölteléket, majd megint egy réteslap következik, amit megkenünk az olajos tejföllel.Ezután a diótölteléket kenjük a lapra, majd a következő réteslap megkenése után rákenjük a mák tölteléket.
Végül a két utolsó réteslapot tesszük a mák töltelékre. Az első lapot az olajos tejföllel kenjük meg, de a másodikat, a sütemény tetejét egy összehabart tojással simítjuk át.Előmelegített sütőben 180C˙-on 45 percig sütjük.
Töltelékek elkészítése.
Dió és mák töltelék: A tejet felforraljuk és felét a darált dióra , másik felét a darált mákra öntjük. A diót csak leforrázzuk, de a mákot egy pár percig kevergessük a tüzön. Ha a mák egy kicsit hült hozzáadunk egy reszelt almát és a többi ízesítő anyagot.
A túrót villával jól áttörjük, a tojás sárgáját, cukrot vaniliát és a habbá vert fehérjét hozzákeverjük.
Az almát lereszeljük ,elkeverjük az ízesítőkkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.