Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Resztelt sertésmáj

felvitel dátuma: 2015-02-28 20:30:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2324
részletes recept
Resztelt sertésmáj
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
1 kg Sertésmáj
2 db nagy vöröshagyma 
fél dl olaj
2 kávés kanál pirospaprika

 1 nyomat piros arany
 pici só 
pici bors 
1 csipet majoránna
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Ilyenkor a nagy disznóvágások ideje jut eszembe ,mikor frissen ettük a májat hagymásan ,persze annak nincs párja. Mi mindig héjában sült burgonyával tálaltuk és hozzá házi piros káposztát adtunk meg friss kenyeret.

Akkor jöjjön a finom recept  a frissen vásárolt májból.
Elkészítés:
A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró olajon. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell csinálni. 
Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.

Tanácsok:
Főtt burgonyával is finom ,de nálunk a hagyomány szerint héjában sült burgonya ,sok  házi savanyúsággal. 
Hatalmas jó étvágyat hozzá!


Tipp:A vágódeszkát  a máj vágása után ,enyhén leöblítjük és sóval bedörzsöljük ,mert ez fertőtleníti a máj utáni szagát .Majd ezután eltudjuk mosni mosó szerrel .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 károly 2015 október 17

megfogom probani

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 október 19

Nagyon finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*