megfogom probani
Hozzávalók:
1 kg Sertésmáj
2 db nagy vöröshagyma
fél dl olaj
2 kávés kanál pirospaprika
1 nyomat piros arany
pici só
pici bors
1 csipet majoránna
Ilyenkor a nagy disznóvágások ideje jut eszembe ,mikor frissen ettük a májat jó hagymásan ,persze annak nincs párja. Mi mindig héjában sült burgonyával tálaltuk és hozzá házi piros káposztát adtunk meg friss kenyeret.
Akkor jöjjön a finom recept a frissen vásárolt májból.
Elkészítés:
A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró olajon. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell csinálni.
Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.
Tanácsok:
Főtt burgonyával is finom ,de nálunk a hagyomány szerint héjában sült burgonya ,sok házi savanyúsággal.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!
Tipp:A vágódeszkát a máj vágása után ,enyhén leöblítjük és sóval bedörzsöljük ,mert ez fertőtleníti a máj utáni szagát .Majd ezután eltudjuk mosni mosó szerrel .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.