Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével

felvitel dátuma: 2011-06-25 20:39:01       mai nézettség: 2       nézettség: 2135
részletes recept
Resztelt csirkemáj petrezselymes burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre:

A májhoz:
600 gr csirkemáj
6 evőkanál olaj
1 nagyobb újhagyma a zöldjével együtt
só, pirospaprika, őrölt bors

A burgonyapüréhez:
800 gr burgonya
50 gr vaj
 petrezselyem zöldje
diónyi vaj

 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkemájat megszórom a fűszerekkel, a sóval.
A csirkemájat bátran lehet sózni, mert nem keményedik meg.
A hagymát felszeletelem, rádobom a felforrósított olajra, majd hozzáadom a májat, és itt- ott megkevergetve úgy 10 percig resztelem.
Én úgy szeretem, ha a máj egy kicsit meg is pirul.
A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sós vízben megfőzöm.
A főtt leszűrt burgonyát összetöröm, és a vajjal jól összedolgozom.
A petrezelyem zöldjét összevágom, és egy diónyi vajon gyorsan megpirítom, és megsózom.
Tálaláskor ezt teszem a püré tetejére.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*