A májhoz:
600 gr csirkemáj
6 evőkanál olaj
1 nagyobb újhagyma a zöldjével együtt
só, pirospaprika, őrölt bors
A burgonyapüréhez:
800 gr burgonya
50 gr vaj
petrezselyem zöldje
diónyi vaj
só
A megtisztított, megmosott csirkemájat megszórom a fűszerekkel, a sóval.
A csirkemájat bátran lehet sózni, mert nem keményedik meg.
A hagymát felszeletelem, rádobom a felforrósított olajra, majd hozzáadom a májat, és itt- ott megkevergetve úgy 10 percig resztelem.
Én úgy szeretem, ha a máj egy kicsit meg is pirul.
A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sós vízben megfőzöm.
A főtt leszűrt burgonyát összetöröm, és a vajjal jól összedolgozom.
A petrezelyem zöldjét összevágom, és egy diónyi vajon gyorsan megpirítom, és megsózom.
Tálaláskor ezt teszem a püré tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.