Hozzávalók a tésztához: 1 kg. krumpli, 35 dkg. liszt, 2 db. tojás, pici só.
Töltelékhez: 35 dkg. csirkemáj, 1 hagyma,só, bors, 1 ek. zsír, 5 dkg. reszelt sajt,olaj, a tepsi kenéséhez.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megpárolom, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat, fűszerezzük, és kevés vizet öntök rá,és puhára főzzük.. Lesütöm zsírjára, hogy minden hagyma elsüljön, és ismét pici vizet teszek rá. Felforralom, majd krumpli törővel jól összenyomom.
Közben a krumplit meghámozom elszeletelem, és sós vízbe felteszem főzni. Mikor puha,leszűröm,és krumpinyomón átnyomom.Kicsit hűtöm, és hozzáadom a lisztet, a tojást. Jól összegyúrom, majd vizes kézzel gombócokat csinálok, és a közepébe a kezemmel megcsinálom a fészket, amibe bele teszek egy evőkanál májat. Elosztom, hogy egyformán jusson mindegyikbe. Tetejére reszelt sajtot teszek,előmelegített sütőben zsemleszínűre sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.