Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Reszelt Almás pite Csilditől

felvitel dátuma: 2015-01-30 20:40:10       mai nézettség: 1       nézettség: 1767
részletes recept
Reszelt Almás pite  Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához

20 dkg Ráma margarin

30 dkg finomliszt

12 dkg kristálycukor

1 tojás sárgája

1/2 citrom reszelt héja és leve

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1-2 evőkanál tejföl

1 csipet

1 evőkanál rum

Alma/Töltelék:

15dkg cukor

1,5 kg alma

1 tk fahéj

2 tk mézeskalács fűszerkeverék

3 evk búzadara

3 evőkanál lekvár (Rózsalekvár almával én ezt használtam )Saját recept

Tetejére:

1 tojás sárgája

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

elkészítés

1.    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 gombócot formálunk ,majd becsomagoljuk és a mélyhűtőbe rakjuk hogy reszelhető állagú legyen .Ez kb 1 óra

2.    Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Beletesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, fahéjjal, fűszerkeverékkel, és összekeverjük. Kb 10-15 percig pihentetjük majd szűrőbe téve lecsepegtetjük,ezután beleszórunk egy marék darát.

3.     Mikor a tésztánk megfelelő ,egy tepsibe sütőpapírt rakunk vagy jól kivajazzuk lisztezzük és az egyik tésztát a reszelő durva fokán belereszeljük a tepsibe.Ezt a tésztát vékonyan lekenjük lekvárral,erre   az alma, s az almát lefedjük a maradék tésztával. Szintén ráreszeljük. Majd  megkenjük egy tojás sárgájával.

4.    Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.

Tetejét porcukorral meghintjük

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*