Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg Ráma margarin
30 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 evőkanál rum
Alma/Töltelék:
15dkg cukor
1,5 kg alma
1 tk fahéj
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3 evk búzadara
3 evőkanál lekvár (Rózsalekvár almával én ezt használtam )Saját recept
Tetejére:
1 tojás sárgája
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 gombócot formálunk ,majd becsomagoljuk és a mélyhűtőbe rakjuk hogy reszelhető állagú legyen .Ez kb 1 óra
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Beletesszük egy tálba megszórjuk a cukorral, fahéjjal, fűszerkeverékkel, és összekeverjük. Kb 10-15 percig pihentetjük majd szűrőbe téve lecsepegtetjük,ezután beleszórunk egy marék darát.
3. Mikor a tésztánk megfelelő ,egy tepsibe sütőpapírt rakunk vagy jól kivajazzuk lisztezzük és az egyik tésztát a reszelő durva fokán belereszeljük a tepsibe.Ezt a tésztát vékonyan lekenjük lekvárral,erre rá az alma, s az almát lefedjük a maradék tésztával. Szintén ráreszeljük. Majd megkenjük egy tojás sárgájával.
4. Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Tetejét porcukorral meghintjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.