tésztá:
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
6 db. tojás
1-2 kanál kakaópor
18 dkg darált dió
10 dkg rétesliszt
fél cs. sütöpor
fél dl rum
diós tölteléket:
20 dkg darált dió
12 dkg porcukor
1 zacskó vaníliáscukor
1 dl rum
második töltelék, egy krém:
3 egész tojás
3 ek. kakaópor
10 dkg kristálycukor
1 egész vaj /25 dkg/
10 dkg házi baracklekvár
10 dkg csokoládémázzal
Elkészítjük a tésztát:
20 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukorral és 6 tojássárgájával jól kikeverünk.
Hozzáadunk 1-2 kanál kakaóport, 18 dkg darált diót, 10 dkg réteslisztet és fél cs.sütöport, majd a 6 tojásfehérje kemény habját.
A tésztát zsírozott-lisztezett tepsiben, elömelegített sütöben megsütjük, majd pici rummal meglocsoljuk.
Ezután elkészítjük a diós tölteléket:
20 dkg darált diót összekeverünk 12 dkg porcukorral, 1 zacskó vaníliáscukorral és annyi rummal /kb.1 dcl/ , hogy kenhetö masszát kapjunk.
Ezután jöhet a második töltelék, egy krém:
amelyhez 3 egész tojást, 3 ek. kakaóport, 10 dkg kristálycukrot göz fölött sürüre keverünk, majd kihütjük.
1 egész vajat /25 dkg/ habosra mixelünk, majd a kihült, tojásos-kakaós masszához adjuk és finom krémmé verünk fel.
A tésztánk miután kihült, megkenjük házi baracklekvárral, majd erre simítjuk a diós tölteléket és erre vékonyan a krémet is rásimítjuk, kenegetjük.
Ezután csokoládémázzal vonjuk be és tetszés szerint díszíthetjük. Hütöben tartjuk, hogy szépen szeletelhetö legyen, ha megdermedt. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Igazi házi sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.