Hozzávalók 4 személyre:
4 db egész csirkecomb
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 tk. durvára darált bors
20 dkg füstölt szalonna
2 dl száraz fehérbor
1 kk .ételízesítő
1 kk. majoránna
szárnyas fűszerkeverék
só
őrölt bors
Előkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A szalonnát vékony szeletekbe vágjuk.
Elkészítés:A csirkecombokat sózzuk,befűszerezzük Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús. A combokat egy tepsibe tesszük mindegyikre teszünk egy-egy szelet szalonnát. A combok közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket,négybe vágott vöröshagymát Két deci fehérbort öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/
Köretnek sült burgonya készült mellé.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.