Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Repülő krémes

felvitel dátuma: 2014-01-14 12:20:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1216
részletes recept
Repülő krémes
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag szalagáré
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • 1 csomag vanilincukor

A krémhez:

  • fél liter tej
  • 5 kanál liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Ráma
  • 1 kanál kakaópor

A csokimázhoz:

  • 5 dkg kakaópor,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 kanál víz,
  • 10 dkg vaj!
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi tejjel,amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk! 3 részre osztjuk! Egy tepsi hátulját megkenjük zsírral,vagy margainnal, belisztezzük! A kinyújtott tésztánkat egyesével ezen sütjük ki! Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megsütjük, ha megelebb már a sütő,akkor kevesebb idő alatt is kész!

Hagyjuk a kész lapokat kihűlni. Addig elkészítjük a krémet! Az öt kanál lisztet, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük, kihűtjük! Amíg hül, addig a porcukrot és a rámát habosra keverjük! A két krémet összekavarjuk! A krém egyik felével megkenjük az alsó lapot. A másik felébe teszünk egy kanál kakaóport, és ezzel bekenjük a második lapot. Végül a felső lapot rátéve leporcukrozzuk, de csokimázt is készíthetünk !

A csokimáz hozzávalót beletesszük egy edénybe, és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük. Ezzel bevonjuk a süteményünk tetejét! Hagyjuk megdermedni! Másnap szeletelhető! étvágyat kívánok hozzá

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*