A tésztához:
A krémhez:
A csokimázhoz:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi tejjel,amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk! 3 részre osztjuk! Egy tepsi hátulját megkenjük zsírral,vagy margainnal, belisztezzük! A kinyújtott tésztánkat egyesével ezen sütjük ki! Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megsütjük, ha megelebb már a sütő,akkor kevesebb idő alatt is kész!
Hagyjuk a kész lapokat kihűlni. Addig elkészítjük a krémet! Az öt kanál lisztet, a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük, kihűtjük! Amíg hül, addig a porcukrot és a rámát habosra keverjük! A két krémet összekavarjuk! A krém egyik felével megkenjük az alsó lapot. A másik felébe teszünk egy kanál kakaóport, és ezzel bekenjük a második lapot. Végül a felső lapot rátéve leporcukrozzuk, de csokimázt is készíthetünk rá!
A csokimáz hozzávalót beletesszük egy edénybe, és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük. Ezzel bevonjuk a süteményünk tetejét! Hagyjuk megdermedni! Másnap szeletelhető! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.