50 dkg sárgarépa
5 dkg méz
25 dkg porcukor
10 dkg dió, mandula vagy mogyoró őrölve
10 dkg mazsola
25 dkg liszt
4 tojás
egy sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
½ kávéskanál reszelt szerecsendió
10 dkg olvasztott margarin
1 narancs reszelt héja
A répát egy nagyobb tálba lereszeljük. Fogjuk be a párunkat, fárasztó munka. Rácsurgatjuk a mézet és beleöntjük a vajat vagy margarint.
A négy egész tojást a porcukorral habosra kavarjuk. A répához adjuk.
A lisztet, a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával szárazon összekeverjük, majd a többi anyaghoz adjuk és elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es tortaformában 170 fokon sütjük tűpróbáig, kb. 60-70 percig.
Én most egy papírozott pizza sütőben készítettem el. Így a sütési ideje is rövidebb lett, 45 perc
Amikor kivettük és kikapcsoltuk a sütőt, akkor egész vékonyra szeletelünk vastag sárgarépát és a meleg sütőben papíron kiszárítjuk.
Tetejére csurgathatunk olvasztott fehér csokit is. de másfél kanál narancsléből és 17,5 dkg cukorból készíthetünk a tetejére szirupot is.
Szerintem ez sütőtökből is nagyon finom lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.