Hozzávalók: 4 db tojás, 27 dkg liszt, 27 dkg sárgarépa, 1 cs. vanilíáscukor, 3 dl étolaj, 2 cs sütőpor, kevés fahéj, kevés gyöbér,35 dkg porcukor,
Cirommáz: 25 dkg porcukor, 3 -4 ek. citromlé, kevés olvasztott vaj
Elkészítése:
4 egész tojást simára keverünk 35 dkg porcukorral adunk hozzá 3 dl étolajat,27 dkg reszelt sárgarépát /nagy lyukú reszelőn reszelni / 27 dkg lisztet 1 vanilíáscukrott 8 dkg vágott diót 2 db sütőport, pici fahéjat és pici gyömbért. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 50 percig sütjük. Ha kihűlt bevonjuk citrommázzal 25 dkg porcukor 3-4 evőkanál citromlé és egy pici olvasztott margarin simára keverjük és a kihűlt tésztára kenjük a margarintól nem törik szeleteléskor a máz. 32x20 cm tepsiben sütöttem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.