Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Régimódi túrós lepény

felvitel dátuma: 2011-03-07 11:29:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1323
részletes recept
Régimódi túrós lepény
Hozzávalók 4 személyre:

2 csésze liszt fele sima és a fele rétesliszt
fél csésze lágy zsír
fél csésze tejföl
1 tojás
csipetnyi só
1 evökanál porcukor
2 evökanál ecet
5 dkg vaj

töltelék:
2 alma
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
1 citrom
1 dl rum
5 dkg mazsola
koktélcseresznye vagy meggyszem a díszítéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

2 csésze lisztet egy tálba vagy deszkára teszünk/a fele sima és a fele rétesliszt/, közepébe öntünk fél csésze lágy zsírt és fél csésze tejfölt, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját, csipetnyi sót, 1 evökanál porcukrot és két evökanál ecetet.
Gyorsan jól összedolgozzuk és hüvös helyen pihentetjük kb. 50 percet.
A tölteléket elkészítjük: ehhez 2 almát meghámozunk és  lereszelünk, hozzáadunk 50 dkg  áttört túrót, 10 dkg porcukrot, 1 vaníliáscukrot, 1 citrom reszelt héját és egy kevés rumban áztatott mazsolát, és jól összekeverjük.

A pihentetés után a  tésztából két vékony lapot nyújtunk. Az egyiket a kivajazott tepsibe helyezzük, rásimítjuk a túrós tölteléket, majd betakarjuk a másik vékony lappal. Kissé rányomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk és elömelegített sütöben megsütjük. Kb.20-25 perc.
A tepsiben hagyjuk kihülni és hidegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Négyezetekre vágjuk és a tetejét lehelletnyi tejföllel díszítjük és egy fél koktélcseresznyével vagy meggyszemmel.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marek Majer 2011 április 5

Veľmi dobrý zákusok, ďakujem za inšpiráciu ... M.Majer

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*