Veľmi dobrý zákusok, ďakujem za inšpiráciu ... M.Majer
2 csésze liszt fele sima és a fele rétesliszt
fél csésze lágy zsír
fél csésze tejföl
1 tojás
csipetnyi só
1 evökanál porcukor
2 evökanál ecet
5 dkg vaj
töltelék:
2 alma
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
1 citrom
1 dl rum
5 dkg mazsola
koktélcseresznye vagy meggyszem a díszítéshez
2 csésze lisztet egy tálba vagy deszkára teszünk/a fele sima és a fele rétesliszt/, közepébe öntünk fél csésze lágy zsírt és fél csésze tejfölt, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját, csipetnyi sót, 1 evökanál porcukrot és két evökanál ecetet.
Gyorsan jól összedolgozzuk és hüvös helyen pihentetjük kb. 50 percet.
A tölteléket elkészítjük: ehhez 2 almát meghámozunk és lereszelünk, hozzáadunk 50 dkg áttört túrót, 10 dkg porcukrot, 1 vaníliáscukrot, 1 citrom reszelt héját és egy kevés rumban áztatott mazsolát, és jól összekeverjük.
A pihentetés után a tésztából két vékony lapot nyújtunk. Az egyiket a kivajazott tepsibe helyezzük, rásimítjuk a túrós tölteléket, majd betakarjuk a másik vékony lappal. Kissé rányomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk és elömelegített sütöben megsütjük. Kb.20-25 perc.
A tepsiben hagyjuk kihülni és hidegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Négyezetekre vágjuk és a tetejét lehelletnyi tejföllel díszítjük és egy fél koktélcseresznyével vagy meggyszemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.