Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Régi Német Krumplileves, és palacsinta

felvitel dátuma: 2015-07-17 13:18:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1700
részletes recept
Régi Német Krumplileves, és palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 4főre

5 dkg apróra vágott szalonna, 10 dkg gomba, 1 fej v hagyma, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, 2 db marhaleves kocka, 1 gerezd zúzott fokhagyma,  1 l forró marhahúsleves, (kockából, vagy csont léből,) ízlés szerint citromlé, vagy ecet, ízlés szerint, köménymag, őrölt bors, majoránna, 1 sárgarépa, 1petrezselyem, Díszítéshez petrezselyemzöld

Palacsinta

Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 1 kk , 40g kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 4 egész tojás, 1 l tej, 2,8 % ( de ha sűrűnek látod a tésztát akkor lehet még 1 -1,5 dl tejjel hígítani.)

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk vagy durvára reszeljük. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban némi zsiradékot hevítünk, majd elkeverjük benne a felaprított zöldséget. Tetszés szerint fokhagymát adunk hozzá, és az egészet jól megkeverjük. A liszttel bestauboljuk, kicsit megfuttatjuk, majd apránként hozzáöntjük a levest, hozzáadjuk a krumplit, gombát,  majd sóval, borssal, majoránnával és köménymaggal ízesítjük. A krumplit 20-30 perc alatt puhára főzzük. Az elkészült levest citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük, szükség esetén még utána fűszerezzük.  A tejfölt simára keverjük, ha a leves még túl híg, lisztet is tehetünk a tejfölbe, és elkeverjük a levesben. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik kicsit. Tányérban tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük

Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az eső sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van, a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem,mogyorókrém

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*