Márványsajt kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
20 dkg Márványsajt (Én a Mizó-t veszem a többinek kicsit „kölnis” számomra az illata)
6 dkg. Margarin, vagy vaj, illetve ki mit használ.
1 csipetnyi só, és egy fél gerezd fokhagyma elkaparva
Tepertőkrém kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
0,5 kg tepertő
1 fej sonkahagyma, jó a sima vöröshagyma is
1 kis petrezselyem zöld
3 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
Só izés szerint.
Padlizsán krém:
4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
Só, bors, ízlés szerint
Márványsajt kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
20 dkg Márványsajt (Én a Mizó-t veszem a többinek kicsit „kölnis” számomra az illata)
6 dkg. Margarin, vagy vaj, illetve ki mit használ.
1 csipetnyi só, és egy fél gerezd fokhagyma elkaparva.
Jól kikeverem, és mehet a kenyérre.
Nekem pirítós kenyérrel a legfinomabb vagy bagettal.
De előfordul, hogy Abonett kenyérre kenem.
Tepertőkrém kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
0,5 kg tepertő
1 fej sonkahagyma, jó a sima vöröshagyma is
1 kis petrezselyem zöld
3 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
Só izés szerint.
A tepertőt ledaráljuk a hagymával, a petrezselyem zölddel, majd a többi hozzávalóval simára keverjük, és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Ha a tepertős pogácsából maradt darálékot használom fel, akkor a hagymát apróra vágom, és bot mixerrel keverem össze a hozzávalókkal.
Nagyon finom, frissen sült félbevágott bagetra kenve.
Padlizsán krém:
4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
só, bors, ízlés szerint
A padlizsánokat grillezzük meg, sütőben, faszénen, ki hol tudja.
A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni.
A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét.
Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg.
Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját.
Én a padlizsán magjait ki szoktam kaparni.
Nem használom fel.
A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixszoljuk össze.
Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.
Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belőle.
Igazi elkészítése nem turmixolják hanem fakéssel törik össze és olajjal keverik, ki mint a majonézt.
Ízlés szerint lehet több hagyma, esetleg kis fokhagyma is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.