Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Reggeli kenőkék

felvitel dátuma: 2011-04-06 20:28:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1707
részletes recept
Reggeli kenőkék
Hozzávalók 4 személyre:

Márványsajt kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
20 dkg Márványsajt (Én a Mizó-t veszem a többinek kicsit „kölnis” számomra az illata)
6 dkg. Margarin, vagy vaj, illetve ki mit használ.
1 csipetnyi só, és egy fél gerezd fokhagyma elkaparva

Tepertőkrém kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
0,5 kg tepertő
1 fej sonkahagyma, jó a sima vöröshagyma is
1 kis petrezselyem zöld
3 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
Só izés szerint. 

Padlizsán krém:
4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
Só, bors, ízlés szerint

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Márványsajt kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
20 dkg Márványsajt (Én a Mizó-t veszem a többinek kicsit „kölnis” számomra az illata)
6 dkg. Margarin, vagy vaj, illetve ki mit használ.
1 csipetnyi só, és egy fél gerezd fokhagyma elkaparva.

 Jól kikeverem, és mehet a kenyérre.
Nekem pirítós kenyérrel a legfinomabb vagy bagettal.
De előfordul, hogy Abonett kenyérre kenem.

Tepertőkrém kenőke:
Az arányok ízlés szerint változtathatóak.
0,5 kg tepertő
1 fej sonkahagyma, jó a sima vöröshagyma is
1 kis petrezselyem zöld
3 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
Só izés szerint.

A tepertőt ledaráljuk a hagymával, a petrezselyem zölddel, majd a többi hozzávalóval simára keverjük, és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Ha a tepertős pogácsából maradt darálékot használom fel, akkor a hagymát apróra vágom, és bot mixerrel keverem össze a hozzávalókkal.

Nagyon finom, frissen sült félbevágott bagetra kenve.

Padlizsán krém:
4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
só, bors, ízlés szerint

A padlizsánokat grillezzük meg, sütőben, faszénen, ki hol tudja.
A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni.
A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét.

Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg.
Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját.
Én a padlizsán magjait ki szoktam kaparni.
Nem használom fel.
A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixszoljuk össze.

Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.
Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belőle.

Igazi elkészítése nem turmixolják hanem fakéssel törik össze és olajjal keverik, ki mint a majonézt.

Ízlés szerint lehet több hagyma, esetleg kis fokhagyma is.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*