20 dkg rizsliszt
5dkg tönköly -búza liszt
10 dkg kókusz zsír
2 tojás
1 teáskanál xilit
félcsomag foszfátmenetes sütőpor
csípet só
Töltelék hozzávalói:
10 dkg darált mák
4 dkg xilit
2,5dl víz
1-2 evőkanál mazsola
kenéshez tojásfehérje
A hozzávalókat összedolgozzuk , mikor összegyúrtuk 30 percre hidegre helyezzük . Ez alatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése.
A mákot , xilitet és a mazsolát összekeverjük. Majd hozzáöntjük a 2.5 dl vizet. A masszát felfőzzük . Mikor kihűlt a kinyújtott tésztára kenjük majd feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük , villával megszúrkáljuk . Félórára hideghelyre tesszük. Célszerű a nyújtáshoz sütőpapírt használni mert egyszerű és nem tapad. Sütőpapírral együtt rakjuk a tepsibe és sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.