Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Leves ételek recept » Reform gombaleves

felvitel dátuma: 2014-03-05 11:58:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1462
részletes recept
Reform gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg gomba

1 nagy fej vöröshagyma

3 dkg vaj

1 dl száraz fehérbor

4 dl szárnyashúsleves (leveskockából)

1 cikk fokhagyma

lestyán

őrölt fekete bors

5 dkg liszt

2 dl tejszín

1 db tojás

1 csomó petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, ezután apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, esetleg lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, kissé megsózzuk és néhány percig pároljuk. Ha a gomba kiengedte magából a nedvességet, vegyük le a tűzről, szűrjük le és tegyük félre. A gombaléhez fehérbort és 4 dl húslevest öntünk, majd apróra zúzott fokhagymával, lestyánnal, őrölt borssal ízesítve felforraljuk.  A 2 dkg lisztet, 2 dl langyos vízzel és a tejszínnel elkeverve hozzáöntjük és 10 percig forraljuk. A félretett gombapéphez keverjük az egész tojást, egy evőkanál lisztet, a finomra vágott petrezselymet, borsot és teáskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha valamennyi feljött a tetejére, melegen tálaljuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*