20 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
4 dl szárnyashúsleves (leveskockából)
1 cikk fokhagyma
só
lestyán
őrölt fekete bors
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db tojás
1 csomó petrezselyemzöld
A gombát megtisztítjuk, ezután apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, esetleg lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, kissé megsózzuk és néhány percig pároljuk. Ha a gomba kiengedte magából a nedvességet, vegyük le a tűzről, szűrjük le és tegyük félre. A gombaléhez fehérbort és 4 dl húslevest öntünk, majd apróra zúzott fokhagymával, lestyánnal, őrölt borssal ízesítve felforraljuk. A 2 dkg lisztet, 2 dl langyos vízzel és a tejszínnel elkeverve hozzáöntjük és 10 percig forraljuk. A félretett gombapéphez keverjük az egész tojást, egy evőkanál lisztet, a finomra vágott petrezselymet, borsot és teáskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha valamennyi feljött a tetejére, melegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.