800 gr sárga cukkini
200 gr rebarbara
1 citrom
1 db zselésítő por,
ami 1 kg gyümölcshöz, és 500 gr cukorhoz alkalmas
500+ 200 gr cukor
A 800 grammnyi sárga cukkinit húsdarálón ledarálom, a rebarbarát lehámozom, apróra vágom.
A citromot meghámozom, apróra vágom, magjaitól megtisztítom.
A pépet felteszem főni, kb. 10 percre. Langyosra hűtöm, ekkor belekeverem a cukorral összekevert zselésítő port. Kevergetve felforralom, főzöm 10 percig.
A lekvárt sterilizált befőttes poharakba (100 fok- 1 óra, sütőben) kanalazom, lezárom.
Száraz gőzben hagyom kihűlni a poharakat.
Azért kell a 200 grammnyi ráadás cukor, mert a rebarbara, és a citrom eléggé savanyúak így egyben, de az ízhatás fantasztikus.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.