A tortához:
8 tojás
8 e.k. kristálycukor
8 e.k rétesliszt.
fél cs. sutopor
A krémhez
2 csomag nem fozos Oetker Créme Ollé vaníliás pudingpor
2 kis mandarinkompót
2 pohár zsíros tejszín /33%/ - nálunk ez fél liter
díszítéshez instant kakaópor
Én a tortatésztához nem választom szét a tojást, csupán egész tojásokat keverek fehéredésig a kristálycukorral. A lisztben elkeverem a sutoport, kanalanként hozzáadom a masszához.
A tortaformát kivajazom, kilisztezem, aljára sutopapírt teszek. Kicsit a szélein ráhúzom a formára a masszát, remélve, hogy nem nagyon púposodik fel. Most sikerult.
Tupróbáig sutjuk, én légkeveréssel 25 percig sutottem.
Legpraktikusabb elozo nap megsutni a korpuszt, konnyebben vágható, nem morzsálódik annyira.
Majd keresunk egy jól záródó edénykét, beleontjuk a fél liter tejszínt, a két kis mandarin kompótot és a két zacskó Créme Ollé pudingot.
Szorosan lezárjuk a edénykét és rázogatjuk, amíg osszeáll a krém, ez kb. 1 perc.
Cukrot, Xillitet tehetunk még bele, de az nélkul nagyon kellemes ízu krémet kapunk.
Megtoltjuk vele a háromba vágott tortánkat és tetszés szerint díszítjuk. Én csak picit instant kakaóporra. szórtam meg.
Már próbáltam készen vett lapokból is csinálni, de az mégcsak koszono viszonyban sincs az otthon sutott piskótával, pedig én nem vagyok válogatós. Aki viszont szereti, vegyen nyugodtan.
Pár órára hutobe tesszuk, én estére várom a vendégeket.
Fáziskép azért nem készult, mert csak este szeljuk fel a tortát, ott meg nem akarok kattogatni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.