Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Rátásos savanykás alma leves.

felvitel dátuma: 2014-01-13 23:04:48       mai nézettség: 1       nézettség: 3085
részletes recept
Rátásos savanykás alma leves.
Hozzávalók 4 személyre:

4 db normál méretű alma savanyú, 5 szem szegfűszeg,és 3 kanál tejföl ,2 csípet ,4 evk cukor,és 2,5 liter víz,1 evk liszt  fél dl étolaj,3 csípet fahély,1 csapott evők őrölt piros paprika.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A z almákat ki magozzuk,és héjastól szeleteljük fel,és a vízbe tesszük ,és a sót,a cukrott,és a szegfűszegeket,és 15 percig forásban lassú ütemben főzzük,és közben az étolajon rántást készítunk,az étolajba a lisztett bele tesszük,és kicsit meg pirítjuk,és piros paprkát  a rántásba keverjük,és el keverjük a rántást,és lassan a levesbe bele keverjük,két percig rottyantjuk,és kész az alma levesünk,és tejfölel össze keverjük,és melegen fogyasztható.Nagyon kellemes sejmes savanykás ízű levest kapunk így.

Szakács: Marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*