Hozzávalók 4-6 személyre:
2 nagy zellergumó
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A zellergumókat megpucolom és 1 centis szeletekre vágom.
Három tányért teszek az asztalra és – szokásos módon – az elsőbe lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát teszek. A zellerkarikákat előbb besózom majd bepanírozom. (Először lisztbe forgatom, majd tojásba, majd zsemlemorzsába.)
A bepanírozott zellerkarikákat tálcára fektetem és forró olajban 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Olajsütőben 8 perc közepes hőfokon sül.
Nagyon finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.