Isteni többet nem mondok róla
1 nagy, szép fehér húsú zeller
1 citrom leve
2 kiskanál tengeri só
20 dg gépsonka
liszt, zsemlyemorzsa,3 tojás a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Aki mostanáig nem nagyon kedvelte a zellert, ami tudjuk egy nagyon egészséges zöldség, e recept segítségével megszereti.
A zellert megtisztítom, félbevágom, és 0,5 cm-es félholdakra szeletelem.Könnyebb lesz vele a munka. Egy edénybe annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, beleteszem a sót, és a citromlevet.20 perc alatt puhára fő.Leszűrőm róla a vizet, kicsit lehűtöm, közben elkészítem a panírozáshoz a
hozzávalókat,és a szeletelt sonkát.A zeller szeleteket először a felvert tojásba mártom,és csak azután helyezem a sonkába, mint egy borítékba.A szokásos módon panírozok: liszt, tojás, zsemlyemorzsa.Forró olajban gyorsan kisütöm.Bármilyen friss saláta, vagy majonézes burgonya-, vagy tojássaláta illik hozzá.Egy többfogásos ünnepi asztalon is jól elfér, mert olyan jó az íze.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.